perjantai 19. lokakuuta 2012

Saappaattoman musiikkihetki: The Seatbelts

Olipa kerran ilta, jolloin Saappaattoman mieheke päätti, että naisen olisi hyvä tutustua animeen nimeltä Cowboy Bebop. Ja niin sitä sitten aloitettiin tuo matka tuntemattomaan, joka jo pelkästään musiikin kannalta osoittautui hyväksi matkaksi. Animesta erikseen voin puhua enemmän myöhemmin.





The Seatbelts on japanilainen blues/jazzyhtye, joka on tehnyt kaikki musiikit edellä mainittuun animeen. Jos olen oikein ymmärtänyt, muuta kyseinen yhtye ei sitten olekaan tehnyt. Eli The Seatbelts olisi siis koottu vain ja ainoastaan Cowboy Bebopia varten. Kuulostaa hyvältä.



Pääpainon ollessa jazzissa ja bluesissa, en kuitenkaan vannoisi, että ihan jokaista kappaletta voi näihin kategorioihin lyödä. Mutta yllätykset ovat piristäviä, eikö?





Itse olen mennyt rakastumaan lähinnä tunnerikkaisiin, rauhallisiin kappaleisiin, joita sarjasta löytyy monta. Sen melankolisuus kietoutuu musiikin kautta katsojan tajuntaan (ja vaikka kuinka sanoisin puhuvani Bebopista myöhemmin, sen musiikeista on vaikea puhua puhumatta sarjasta itsestään).



Illan villinä korttina toimikoon jotain ihan muuta, nimittäin tänään uusimman lättynsä julkaissut suomalaisyhtye Mokoman Voimahuone on soinut koko illan päässäni. Hyvä kiertoon!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti